Ishockeyförbundet DO-anmäls

ghctyh

Mats Bekkevold

Hockeypionjären Pia Sterner har anmält Svenska ishockeyförbundet till Diskrimineringsombudsmannen för könsdiskriminering, det rapporterade P4 Värmland igår. 

– Vi alla måste ta ett krafttag för hockeyn så att tjejerna som vill satsa på det här har råd med det. Ska man ha ett riktigt bra landslag i slutändan, då får man nog hosta upp lite pengar för att tjejerna kan utöva den idrott som de verkligen brinner för, säger Pia Sterner till radiokanalen.

I anmälan kan man bland annat läsa:

”För att Svenska damlandslaget och fortsatt rekrytering ska kunna ske så måste man ta ett krafttag och se över detta annars kommer Sverige inte kunna konkurrera om de ädlaste medaljerna såsom det svenska herrlandslaget ges tillfälle till”

Clas Lundstedt, DO:s pressansvarige, bekräftar för SVT Sport att en anmälan är inne.

– Det har kommit in en anmälan i dag (läs igår). Nu har vi ju en pågående tillsyn som handlar om det här, så man ska kanske inte ha allt för stora förhoppningar om att vi ska inleda ytterligare en tillsyn. Men det kan inte jag säga, det är inte jag som fattar det beslutet, säger han.