Förbundskapten stöttar DO-anmälningen: ”Jag tror det skulle vara bra”

sverige

Mats Bekkevold

Igår anmäldes Ishockeyförbundet till Diskrimeringsombudsmannen för könsdiskriminering av Pia Sterner. Radiosporten rapporterar idag att Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen säger att en tillsyn vore bra.

– Jag tror det skulle vara bra, säger hon till Radiosporten.

– Det skulle kunna vara mycket bättre signaler och attityder från de som styr (på förbundet), fortsätter hon.

Nyheten om att Ishockeyförbundet anmäls till DO briserade bara några dagar efter att diskrimineringsombudsmannen, av samma anledning, valt att inleda en tillsyn av Fotbollförbundets ersättningar till herrlandslaget respektive damlandslaget, skriver man på Radiosporten.

Hör hela intervjun med Martinsen här!

Du gillar kanske också...