Åbergs nya roll- blir utespelare: ”En himla rolig utmaning”

julia aberg

Mats Bekkevold

Igår avslöjades det att målvakten Julia Åberg, som i våras skulle ta en paus från ishockeyn var klar för Falu IF i DamTvåan. Idag kan damhockey.se avslöja att det blir som utespelare, vilket bekräftas av Åberg när vi når henne under måndagskvällen.

– Haha ja de stämmer faktiskt, jag har skrivit på som utespelare så det blir något helt nytt för mig och ska bli riktigt roligt. Mest för att jag inte var redo att lämna ishallen och hockeyn helt, och skulle sakna att inte tillhöra ett lag. Så det är mitt sätt att fortsätta spela men lite mer i ”smyg” så att säga haha!

Hur är du som utespelare då?

– Haha ja bra fråga, det vet jag inte eftersom jag aldrig egentligen varit utespelare mer än på någon eftersäsongsträning när man byter utrustning med någon. Men jag är helt okej på skridskorna och tycker om att skjuta, resten får jag lära mig på vägen! Ska bli en himla rolig utmaning och längtar efter att få dra igång!

Nytt för den här säsongen är att du kommer kunna följa Julia Åberg och allt som händer i DamTvåan här på Damhockey.se!

Följ oss på:

Twitter, Instagram & Facebook

Du gillar kanske också...