Meeri Räisänen klar för AIK: ”Världens bästa liga”

AIK

AIK förstärker målvaktssidan genom att plocka in finskan Meeri Räisänen, som senast spelade med Connecticut Whale i NWHL. Den 30-åriga Räisänen som bland annat har 90 landskamper med finska landslaget ser fram emot flytten till Sverige.

-Jag hade lite olika alternativ, men hockeyn är den som går först och SDHL kommer förmodligen att vara världens bästa liga för damer denna säsong. AIK passar mig bäst då det är nära Finland och jag gillar att spela i lag som är lite underdogs, säger hon till AIK:s hemsida och fortsätter:
– Sedan när jag var i Stockholm senast var jag och tittade på ett fotbollsderby med en vän som sa att jag hade valt mitt lag att heja på då jag hade en svart bombarjacka på mig. AIK-supportrar bär svarta kläder har jag hört.

Jared Cipparone:

– Meeri är en toppmålvakt. Hon har erfarenhet från många års internationellt spel vid världsmästerskap och OS. Det här var en möjlighet som vi inte kunde missa för att göra vårt lag bättre. Jag är glad och stolt över att lägga till Meeri i vårt lagbygge för att tillsammans med Sabina och Amanda tävla varje dag för att bli bättre.