Sandviken värvar från Leksand: ”En stark forward med bra spelförståelse”

46136401575_11974046eb_k

Patric Gill

Sandvikens IK har idag förstärkt laget med forwarden Emma Holm, som de senaste tre säsongerna gått hockeygymnasiet i Leksand. Innan gymnasiet gjorde Holm sex matcher i SDHL säsongen 2015/16 och fanns även med under kvalserien. Ifjol gjorde hon även ett kort inhopp i Hällefors IK/Filipstads IF i DamTvåan, där hon noterades för tre mål och två assist på tre matcher.

”Här har vi en tjej som det verkligen finns utvecklingspotential i som hockeyspelare. Emma var redan som 13-14-åring hos oss i Sandviken och tränade vi några tillfällen och sedan dess har jag följt henne i Leksand och i Stålbucklan under några år. Hon är en stark forward med bra spelförståelse som är bra på skridskorna med ett bra skott och nu dök rätt tillfälle upp att värva henne till Sandviken där vi hittade en bra lösning med jobb och boende”, skriver klubben på sin hemsida.

Emma Holm om nya klubben:

– Det känns mycket bra och inspirerande. Sandviken känns verkligen som en seriös förening där man får goda möjligheter att utvecklas och man har ju under flera säsonger visat gång på gång att man satsar på sina damer. Sen gjorde det inte saken sämre när dom hjälpt mig med både jobb och boende.

Du gillar kanske också...