Nachi Fujimoto: ”Vill hjälpa dem att nå SDHL”

Nachi Fujimoto

Mats Bekkevold

Debutsäsongen på svensk is blev lyckosam för japanskan Nachi Fujimoto. Den nu 28-åriga backen som anslöt efter två säsonger i CWHL noterades för fem mål och nio assist på 15 matcher  i Färjestad. Hon prisades dessutom med utmärkelsen ”Årets spelare” av klubben och förra veckan blev det officiellt att hon återvänder till Karlstad. Damhockey.se tog en snack med henne om staden, förra säsongen och hur viktigt det är att syrran följer med.

– Jag känner mig säker när jag vet att hon är med mig. Och på isen om hon finns bakom mig så kan jag spela med bra självförtroende både offensivt och defensivt. För hon är en bra målvakt och jag litar på henne. Jag litar på att hon kan ta alla skott.

Hur kommer det sig att du valde att återvända till Sverige och Färjestad igen?

– Jag hade en mycket rolig tid här och personligen gick det bra för mig, men vi nådde inte hela vägen till SDHL. Så jag vill hjälpa dem att nå SDHL!

Hur skulle du sammanfatta förra säsongen?

-Mitt första intryck när jag kom till laget var att de var väldigt unga och hade mycket energi. Jag var faktiskt den äldsta i laget. Men vi använde vår energi och gjorde vårt bästa varje match. Men faktum är att vi ibland också blandade och gav lite bra och lite dåligt och det fanns nån match vi var missnöjda med. Men mina tankar är att om vi lyckas spela likadant så kommer vi bli starkare som ett lag och vi kommer nå SDHL.

Och personligen?

-Jag är nöjd med mina personliga resultat (poängmässigt). Men jag är besviken över att vi inte nådde vårt mål. Jag fick mycket speltid i fem mot fem och i special teams vilket var en bra erfarenhet för mig.

Du fick utmärkelsen ”Årets spelare” i Färjestad BK förra säsongen. Dina tankar om det?

-Jag är så hedrad över att ha fått priset. Men jag hade aldrig fått det om det inte funnits människor som stöttat mig. Tack till lagledningen, lagkamrater, vänner och min familj.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Jag skulle vilja säga att min spelstil är defensivt försvar. Jag vill göra hela försvarsarbetet med att hjälpa målvakten hålla nollan och jag vill göra det varje match. Jag tror även på mitt skott och dess precision.

Du har kört på rätt hårt hemma med träningen inför kommande säsong. Hur har upplägget sett ut?

-Jag är på is och tränar med ett killag från det lokala Universitetet och mitt lokala lag Vortex Sapporo. Utanför isen tränar jag själv, jag tränar bland annat styrka, explosivitet och så skjuter jag mycket. Faktum är att jag har ett eget träningsrum bakom vårt hus. Sen blir det mycket smidighet, sprint och uthållighet.

När anländer du till Sverige och Färjestad?

-Den första veckan i september!

Vad gillar du mest med Karlstad?

-Jag gillar naturen och klimatet påminner mig mycket om min hemstad, Sapporo.

Och vad kommer du sakna mest hemifrån?

– Familj och vänner!

 

Du gillar kanske också...