Anundi: ”Den nya styrelsen tror verkligen på dam- och flickhockeyn”

Vasteras

Mats Bekkevold

Veronica Anundi hade varit engagerad i klubben i över sju år när hon i april tog över ansvaret som sportslig ansvarig för dam- och flickverksamheten i VIK hockey. Nu hoppas hon locka nya spelare till laget med en tryout kommande vecka.

– Den nya styrelsen tror verkligen på dam- och flickhockeyn och vill utveckla den delen, så det känns otroligt skönt att vara med på den resan, säger hon till Västerås Tidning.

Det jobbas just nu för fullt med att få fler spelare till klubben för att få ihop ett helt damlag, juniorlag på damsidan, ett flicklag och ett TKH (Tre kronors hockeyskola) för bara flickor. Idag finns det ett damlag men det fylls på med spelare från juniorlaget.

– Vi vill utveckla våra egna VIK-spelare, det är det som är det långsiktiga målet. Vi vill också få hit spelare från hela Västmanland och utanför länets gränser också. Vi vill gärna ha ett rent damlag och ett juniorlag med spelare som står och knackar på dörren och vill tävla om en plats i damlaget.

I nästa vecka den 15-17 juli kommer det att hållas en Tryout för spelare som är intresserade av att spela i VIK hockeys dam- eller juniorlag.

– Det vill vill med den är att öppna upp: jag tror att det sitter mycket i väggarna ute i länet att man sett VIK som en fiende. Det jag vill är att få hit spelare utifrån länet som faktiskt platsar i ett damlag. Vi kanske får hit någon som slutat spela, och längtar tillbaka. Jag hoppas vi får hit spelare som känner att de vill spela i division ett, att de vill ta ett steg till.

 

Du gillar kanske också...

%d bloggare gillar detta: