Brynäs startar två flicklag

Brynas lagbild

Mats Bekkevold

Brynäs damsatsning förra året ger resultat, nu startar klubben upp två flicklag. Lagen kommer att spela i Upplands poolspelsserie och träna tillsammans en gång i veckan. I övrigt skriver klubben att tanken är att spelarna även fortsättningsvis ska stanna kvar i sina föreningar runt om i distriktet. Brynäs satsning möjliggörs av samarbete med andra klubbar i regionen.

– En av de största utmaningarna vi hade var att hitta en bra nivå där alla fick komma till sin rätt. Vi hade bara en träning i veckan där det spretade väldigt mycket i gruppen och de på isen kunde vara allt från fyra till 15 år. Då blir det inte på riktigt för de äldre, på något vis, och det är jätteviktigt att de också känner att de får ut något av träningen, säger Henrik Glaas, som är ungdomsansvarig i Brynäs och sedan en tid tillbaka även är huvudtränare för SDHL-laget, till klubbens hemsida.

Klubben skriver även att i den nya satsningen kommer det att finnas två organiserade lag uppdelade efter ålder — ”A” med de lite äldre spelarna och ”B” med de yngre. De kommer ha separata istider och kring båda lag kommer det finnas ledarstaber med tränare och materialförvaltare.

Läs mer här!

 

 

Du gillar kanske också...