Landslagsback förstärker Södertälje

Leyre Villar.jpg

Mats Bekkevold

Södertälje som förra säsongen vann DamEttan östra förstärker truppen med den spanska landslagsbacken Leyre Villar. Den 19-åriga spanjorskan kommer närmast från spel i den finska ligan med KJT Haukat där hon noterades för 3 poäng (2+1) på 30 matcher i grundserien.

– Jag är väldigt glad för att få fortsätta utöva sporten jag älskar i Södertälje. Jag vet att det är ett ungt lag med klara mål som kämpar för att förbättra sig varje match och varje träning för att skapa ett så bra lag så att man kan avancera till högstaligan, säger hon till klubbens hemsida.

Hon beskriver sig själv som en hårt arbetande back som sprider glädje omkring sig och som hela tiden vill förbättra sig och lära sig nya saker i spelet.

– Jag ser också alltid till att alla mina lagkamrater mår bra. För mig är det viktigaste i ett lag att alla stöttar varandra och att ingen hamnar utanför. På isen är mina styrkor i huvudsak speluppfattningen, passningarna, styrkan och skottet.