Efter hjärnskakningen- Markström avslutar karriären: ”Haft huvudvärk varje dag i nio månader”

Markstrom.jpg

Mats Bekkevold

Det var i en match mot HV71 den 29 september förra året som Caroline Markström ådrog sig en hjärnskakning efter en situation framför mål. Länge hoppades hon in i det sista att komma tillbaka till hockeyn, men nu tvingas hon avsluta karriären säger hon i en intervju på klubbens hemsida.

– Men i dag sitter jag här och säger att jag aldrig kommer spela hockey igen. Det svåraste i det här beslutet är att det inte bara handlar om den här säsongen. Hade jag slutat på mina villkor så hade hockeyn kunnat finnas kvar i framtiden. Men nu har jag haft huvudvärk varje dag i nio månader och jag vet att det kommer vara samma risk om jag spelar match om en månad eller om jag spelar en plojmatch om fem år. Det tuffaste med att inse vilket beslut jag tagit är inte att jag slutar med hockeyn. Det handlar om att jag aldrig i mitt liv kommer att få göra det absolut roligaste jag vet igen.

I dag, nio månader efter den där matchen i Jönköping, lever hon fortfarande dagligen med sviterna efter skadan.

— Jag har huvudvärk varje dag, men det går upp och ned. Dagar, veckor och månader går upp och ned. Jag kan ha dagar när jag kan göra precis vad som helst och träna hårt. Jag var med lite på försäsongsträningen och jag klarade av två hela pass. Jag har nog aldrig varit så glad som när jag gjorde det. De andra passen fick jag avbryta, berättar Markström i intervjun på brynas.se.

Se hela den 20 minuter långa intervju med Markström här!

Du gillar kanske också...