Riikka Sallinen slutar: ”Har inte längre glöden som krävs”

sallinen.jpg

Mats Bekkevold

HV71:s finska stjärna Rikka Sallinen slutar med ishockeyn. Det berättade 46-åringen i en intervju med Yle.fi under fredagen.

– Jag har tränat hela tiden efter säsongen, men det har mest varit för skojs skull. Jag har inte längre glöden som krävs för att fortsätta. Glöden att verkligen ge järnet för att bli bättre som spelare, säger hon till tidningen.

Sallinen som gjort tre säsonger i Jönköpingslaget har ett SM-silver från 2017 med klubben. Totalt blev det 129 poäng på 104 matcher i SDHL och slutspelet. VM-silvret med Finland i våras blev hennes sista i karrirären.

– Jag ville inte göra ett förhastat beslut. Såtillvida var det ett lätt beslut då jag inte brann för att satsa längre. För mig är det uppenbart att det då är läge att hänga upp skridskorna.

 

Du gillar kanske också...