Modo värvar från Leksand: ”Besitter extremt mycket offensiva kvalitéer”

Gracen Hirschy.jpg

Mats Bekkevold

Modo Hockey har idag kontrakterat backen Gracen Hirschy som förra säsongen representerade Leksands IF. Huvudtränaren och sportchefen Björn Edlund tänker dock använde henne som forward i hans lagbygge.

– Gracen är en väldigt intressant spelare som senast kommer från en säsong som back. Men under karriären har hon spelat både som forward och back. Hon har fantastiskt defensiva styrkor vilket vi såg förra året där hon visade sig vara en av ligans bättre backar, säger huvudtränare Björn Edlund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Samtidigt som vi vet att hon är stark defensivt så vet vi att hon besitter extremt mycket offensiva kvalitéer. Hon har bra speed, bra teknik och är en spelare som vågar ta kampen. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gracen som forward. Vilket hon själv också vill vara.

Förra säsongen noterades Hirschy för 19 poäng (11+8) på 34 matcher i grundserien, i slutspelet blev det ett mål på fyra matcher.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Du gillar kanske också...