Finsk landslagsforward på väg till SDHL

 

Finland.jpg

Mats Bekkevold

Den finska landslagsforwarden Saana Valkama som spelat fyra år på University of  Vermont är på väg till SDHL. Det är Corren.se som avslöjar att Linköping gjort klart med 24-åringen som noterats för 64 poäng på 135 matcher i NCAA.

Sportchefen Josef Nilsson vill inte kommentera Valkama men säger om övriga läget i truppen till tidningen:

– Det kommer att bli bra och jag kan bekräfta att vi har spelare på väg in i truppen. Vi avvaktar också lite vad som händer med ligorna (kanadensiska CWHL har gått i konkurs och ska läggas ned) i Nordamerika. Där kan finnas öppningar för spelare.

På frågan om förra säsongens succéspelare Susanna Tapani säger han att man för en dialog. Men att hon har sitt liv i Finland där hon satsar på sporten Ringette.

– Vi får se om vi kan få till något där, avslutar han.

 

Du gillar kanske också...