Blahoski: ”Viktigt för mig som coach att fortsätta utveckla spelarna”

52893238_2259457907675044_7074186435049291776_n.jpg

Görans Hockeyfoto

Djurgårdens huvudtränare Alana Blahoski hymlar inte med årets målsättning. Man ska ta guld! Det säger hon till klubbens hemsida i en intervju om kommande säsongen, lagbygget och det två senaste nyförvärven, Jennifer Wakefield och Allie Munroe.

-Munroe är en back i världsklass som gillar att skjuta. Den här säsongen var hon ”College Hockey America Defender of The Year”. Hon är otroligt motiverad och hennes ledarskap och skicklighet kommer vara en fördel för oss nästa säsong.

– ”Jenn” har mycket djup och erfarenhet som elitspelare och vill ständigt bli bättre. Det är den egenskapen som gjort henne till en av de bästa spelarna i världen. Hon är en renodlad målskytt och är oslagbar på tekningar. Hennes offensiva färdigheter kommer att komplettera får defensiva kärna och hjälpa Djurgården att bli ett av de bästa lagen i SDHL.

Och lagbygget?

– Vi har en otroligt bra känsla i gruppen som spelarna utvecklat de senaste åren. Nu får vi ett väldigt bra djup med nyförvärven som kompletterar vår begåvade kärngrupp. De nya spelarna är alla stora karaktärer och samtliga spelare är stolta över att dra på sig Djurgårdströjan.

– Mitt mål för säsongen 2019/2020 är att vinna SM-guld, men längs vägen vill jag att vi ska vara laget med starkast defensiv och det är mycket viktigt för mig som coach att fortsätta utveckla spelarna, både på och utanför isen.

 

Du gillar kanske också...