Asperup: ”Djurgården kändes rätt”

josephine asperup.jpg

Mats Bekkevold

I lördags blev det klart att Josephine Asperup kommande säsong kommer representera Djurgårdens IF i SDHL. Den 26-åriga danskan gjorde 19 poäng på 15 matcher i DamEttan ifjol med Malmö. När skåningarna sedan missade kvalplatsen till SDHL lånades hon ut till Linköping och SM-slutspelet. Damhockey.se tog ett snack med Josephine om förra säsongen och varför det blev Djurgården.

– Jag hade tagit ett beslut att om jag fick några erbjudande från SDHL ville jag ta chansen. Jag hade flera olika erbjudanden och Djurgården kändes rätt i magen. Min kompis Josefine Jakobsen spelar i Djurgården och hon har pratat mycket bra om dem.
Vad vet du om klubben och staden?
– Det är en bra organisation, en bra tränare som får mig att känna mig trygg vid mitt val, hon lyssnar på vad jag har att säga och hon tror på mig. Sen känns det som att det finns en bra balans i laget, med unga talanger och erfarna spelare. Jag har bott två år i Stockholm innan och det är en fin stad. Jag gillar den.
Du är ju användbar som både back och forward. Vilken roll tror du att du får i Djurgården?
– Vi har inte pratat så mycket om jag ska spela back eller center än. Det är Alanas beslut, vad hon tycker är bäst för laget. För mig spelar det ingen roll, jag kommer göra mitt bästa oavsett.
Förra säsongen inleddes i Malmö och kröntes med slutspel i SDHL med Linköping. Hur skulle du vilja sammanfatta din säsong?
– Förra säsongen var lite en berg- och dalbana. Jag trodde verkligen på att vi skulle kunna ta nästa steg med Malmö, men så blev det inte. Jag hade personligen en bra säsong i Malmö. Sen kom jag till Linköping, det var länge sen jag hade spelat SDHL och nivån har gått väldigt mycket upp sen dess. När jag kom till LHC försökte jag att vara ödmjukt, lära mig mycket av dom andra spelarna och sen spela den hockey jag vet att jag kan, när chansen kom.
Hur ser sommarträningen ut? Kommer du träna något speciellt?
– Just nu sommartränar jag med min personliga tränare. Vi jobbar mycket på mina svagheter. Sen jobbar stenhårt för att få mig i så bra form som möjligt fram till augusti.

Du gillar kanske också...