Reideborn stannar i SDE: ”Vill vara en del av den här satsningen”

Reideborn.jpg

Mats Bekkevold

Målvakten Sofia Reideborn stannar i SDE HF ytterligare en säsong och gör därmed sin fjärde i klubben. Den 20-årige målvakten som anslöt från AIK inför säsongen 2016/2017. Hade sin högsta räddningsprocent i karriären ifjol med fina 92,1%.

– Jag har haft en kontinuerlig dialog med Shane efter säsongen och hur arbetet ser ut för att göra SDE till en konkurrenskraftig förening i SDHL. Jag litar på det som håller på att byggas upp här. Jag vill vara en del av den här satsningen och jag är oerhört tacksam över att SDE forsätter ha förtroende i mig, säger hon till klubbens hemsida.

Vilka är dina förväntningar inför kommande säsong, både personligt och för laget?

Det här blir min fjärde säsong i SDE och har sedan första stund trivts enormt bra. Lagets sammanhållning är det absolut bästa du kan hitta och det finns inget lag i SDHL som har den familjära känslan som finns i det här laget, säger hon och fortsätter:

– Jag förväntar mig att vi i år tar det historiska klivet och konkurrerar om SM-guldet. Att ta sig till ett slutspel och konkurrera med de bästa lagen i ligan. Jag hoppas kunna bidra med mitt bästa spel hela säsongen. Ge laget de bästa förutsättningarna att vinna.

Är det dags för play-off den här säsongen?

– Det finns inga tvivel. Vi ska spela slutspel nästa säsong, avslutar hon.

Du gillar kanske också...