Dansk landslagsspelare klar för Djurgården

asperup

Mats Bekkevold

Efter en säsong i Malmö Redhawks i DamEttan södra fick Josephine Asperup chansen i SDHL, när hon i slutspelet lånades ut till Linköping. Där noterades danskan för en passningspoäng på 12 matcher. Nu är 26-åringen som både kan spela back och forward klar för Djurgården.

– Det är en skicklig och mångsidig spelare som kan spela både offensivt och defensivt. Hon kommer bidra med djup och erfarenhet till laget. Hon är stark på isen utan puck och har ett lugn med pucken. Hon kan ishockey och vi kommer få nytta av hennes spelförståelse i en redan talangfull trupp, säger tränaren Alana Blahoski till klubbens hemsida och fortsätter:

– Josephine är en bra person och lagkamrat, vilket är en av de viktigaste egenskaperna när man kommer in i ett lag. Vi har något bra på gång med den här gruppen av spelare. De som stannar, de nya och de unga spelarna från hockeygymnasiet. Josephine kommer att tillföra mycket både på och utanför isen.

Imorgon kan ni läsa en intervju med Asperup på damhockey.se

Du gillar kanske också...