SDE värvar kanadensisk forward från CWHL

inferno.jpg

Mats Bekkevold

SDE HF har värvat den kanadensiskan Kelty Apperson från Calgary Inferno i CWHL. Den 24-årige forwarden har de senaste två säsongerna spelat totalt 60 matcher i den kanadensiska proffsligan och noterats för 15 poäng (7+8).

Från klubbens hemsida:

Kelty anser sig vara en spelfördelare och gillar att kunna sätta upp offensiva möjligheter för laget. Hon säger också att hon kan ha många olika roller på isen och har lätt att anpassa sig till sina medspelare. Hon älskar att vara en del av ett lag och att jobba med laget mot gemensamma mål, en viktig lagspelare.

Att valet föll på SDE säger Kelty bero på att hon direkt vid första kontakten kände sig väldigt välkommen. Att sedan ta del av lagets målsättningar och hur man vill jobba för att driva laget framåt, gjorde valet enkelt.
Hon vill kunna bidra med sina egna erfarenheter både på och utanför isen.