Modo förstärker juniorverksamheten: ”Kommer resultera i en bättre utveckling”

Modo varvar

Mats Bekkevold

Kevin Törnblom senast i Leksands organisation förstärker Modos damverksamhet, det meddelade klubben i ett pressmeddelande under fredagen. Törnblom blir  junioransvarig och assisterande sportchef. 

– Vi vill stärka upp damverksamheten med en stor roll för att skapa mycket bättre förutsättningar för båda våra lag. Här har vi funderat över hur vi ska få så bra utveckling som möjligt och kommit fram till att vi vill ta ett järngrepp kring framförallt juniorverksamheten, säger Björn Edlund.

Törnblom blir ansvarig för juniorverksamheten, men också assisterande sportchef där han kommer ha ansvar över administrativa delar, skriver klubben.

– Rollen är bred där Kevin kommer jobba tillsammans med mig med ett uppdelat ansvar kring frågor som berör sportchefsrollen. Samtidigt kommer han att vara junioransvarig och huvudtränare för juniorlaget, säger Edlund och fortsätter:

– Det här innebär att vi kommer få en person som jobbar mot juniorerna i ett större perspektiv. Han kommer vara nära verksamheten och vi kommer kunna skapa en röd tråd mellan junior- och seniorlag. Vi kommer ha stor nytta av Kevin även i seniortruppen då detta är ett steg mot att skapa en tydlig brygga mellan våra lag. Jag vet att detta kommer resultera i en bättre utveckling för våra yngre spelare.