Lerchová och Gunnarsson stannar i Modo

gunnarsson.jpg

Majken Gunnarsson. Foto: Mats Bekkevold

Modo Hockey som förra säsongen slutade tvåa i grundserien har förlängt kontrakten med Daniela Pejsova och Majken Gunnarsson. 

Björn Edlund om Pejsova:

-Man skulle kunna säga att Daniela kom in och tog hela ligan med storm förra året. Trots att hon är så pass ung så besitter hon en hög kompetens på väldigt många områden. Hon har bra skridskoåkning, där hon också har en aggressiv spelstil. Hon är bra tekniskt skolad och kom hit för att visa vart skåpet ska stå. Jag är väldigt glad att Daniela valt att förlänga med oss. Med rätt utveckling på henne så kommer hon att bli en spetsspelare. Hon besitter egenskaper som inte alla spelare har. Hon är teknisk, bra på skridskorna, har bra avslut och läser spelet bra. Där har vi en väldigt komplett och bra ishockeyspelare trots sin unga ålder.

Om Gunnarsson:

– Vi är väldigt glad över att ha kommit överens med Majken om att hon ska vara kvar ett år till. Hon tillhör de eleverna som just nu gör sitt sista år på hockeygymnasiet. Vi har under resans tid upptäckt att det är ett ganska stort kliv mellan junior och seniorhockey. Därför vill vi ge några spelare möjligheten att stanna kvar i verksamheten och miljön för att fortsätta utvecklingskurvan och kunna ta klivet upp i seniorhockey. Hon är fysiskt stark och väldigt förbered. Hon har även ett bra avslut och vi hoppas att det här fjärde året, där hon får vara i en intensivare miljö dagligen, ska putta henne ett steg till i rätt riktning.