Modo förstärker på backsidan: ”Tuff och jobbig att möta”

Modo varvar

Mats Bekkevold

Modo Hockey har gjort klart med backen Erica Rieder från den kanadensiska collgeligan och University of Manitoba. Där hon producerat 65 poäng på 135 matcher.

– Erica är en otroligt seriös person och är i mitt tycke en väldigt komplett tvåvägsback. I den plan som finns passar hon väldigt bra för truppen. Hon är plockad för sina egenskaper utifrån den vision av spelare som vi vill få in, där hon kommer göra den sidan betydligt starkare. De senaste åren har hon varit en ledande spelare i Manitoba. Under hennes år som kapten var hon även med och tog laget till att bli mästare i den kanadensiska collegeligan. Man kan säga att hon är precis vad vi söker, och vi är det hon söker. Processen har varit bra där vi fått lära känna varandra bra, vi vet vad vi kommer få ut av henne, säger sportchef Björn Edlund till klubbens hemsida.

Rieder:

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för MODO Hockey den kommande säsongen. Jag ser fram emot att få spela i en sådan konkurrenskraftig liga som SDHL och att få ta del av den svenska kulturen.