Michela Cava klar för Brynäs: ”En av Europas bästa spelare”

cava

Mats Bekkevold

Precis som vi skrev om igår så blir det Brynäs som landar den kanadensiska poängmaskinen Michela Cava. Idag presenterade klubben henne mycket proffsigt under en livesändning på hemsidan.

— Det är oerhört roligt att hon väljer att komma till Brynäs IF. Hon har visat under två säsonger att hon besitter en otrolig spets och hon har öst in poäng i SDHL. Det är en av Europas bästa spelare så det är jättekul att hon har valt att skriva på för oss, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Dackell ger damansvarig Erika Grahm mycket beröm för att Brynäs lyckats landa värvningen av Cava.

— Erika har gjort ett ohyggligt bra jobb sen hon kom hit med att marknadsföra Brynäs. Sen har vi också gjort förändringar och förbättringar för SDHL-truppen som börjar ge resultat nu. Det är många spelare som vill komma hit.

Erika Grahm:

— Det är en av ligans bästa spelare vilket hon visade under förra säsongen när hon vann poängligan. Hon är ett spelgeni och en av de bästa spelarna jag spelat tillsammans med. Jag är väldigt glad över att ha henne i samma lag igen då hon är både en grym hockeyspelare och en bra person i omklädningsrummet, säger Grahm.

Nämnde Grahm och Cava spelade ihop i Modo säsongen 2017/18 och nu återförenas de alltså i Brynäströjan-

— Vi känner varandra bra och vi hade bra kemi på isen så jag ser fram emot att spela med henne igen. Vi har pratat om det här ganska länge nu och det känns grymt att jag äntligen har skrivit på. Det har gått bra i Modo och det hoppas jag kunna ta med mig till Brynäs.

— Det är en av ligans bästa spelare vilket hon visade under förra säsongen när hon vann poängligan. Hon är ett spelgeni och en av de bästa spelarna jag spelat tillsammans med. Jag är väldigt glad över att ha henne i samma lag igen då hon är både en grym hockeyspelare och en bra person i omklädningsrummet, säger Grahm.

Du gillar kanske också...