Omberg slutar: ”Jag känner mig rätt klar”

54217343_2271943059759862_294035780366499840_o

Görans Hockeyfoto

Maria Omberg lämnade idag beskedet att hon avslutar hockeykarriären. Den 24-åriga målvakten debuterade i dåvarande Riksserien säsongen 2012/2013 för HV71 och har sedan dess även representerat Sundsvall/Timrå och Munksunds/Skuthamns SK. Hon tog i mars sitt tredje SM-guld med Luleå/MSSK.

– Jag kommer att sakna det supermycket, verkligen, men jag känner mig rätt klar. Jag har haft en underbar karriär men jag har kommit till den punkt i livet där jag inte tycker att det är värt att lägga ner så mycket tid som krävs för att vara på den här nivån, säger Maria Omberg till Luleå hockeys hemsida.

Fredrik Glader, Sportchef och tränare för LHF/MSSK

– Det är tråkigt varje gång man får veta att en spelare väljer att avsluta sin karriär. Maria har gjort otroligt mycket för Luleå Hockey/MSSK och har varit en viktig spelare när vi tagit fyra raka seriesegrar och plockat tre SM-guld under vår tid i Luleå.

– Hon har alltid gjort sitt yttersta för laget och har med sin positiva personlighet hjälpt till att sprida harmoni och glädje. Men när hon nu fattat det här beslutet så önskar vi henne lycka till med det som hon nu väljer att fokusera på härnäst.

– Skulle suget på hockey återvända så finns vi alltid här för att ta tillvara på hennes kunskaper och erfarenheter.

Du gillar kanske också...