Leksands nya tränare: ”Vill skapa en miljö där de trivs och vill utvecklas”

leksand.jpg

Görans Hockeyfoto

Det blir en ny röst och ett nytt ansikte i Leksands bås kommande säsong. I mars gick dalalaget ut och presenterade Lars Stenmark som ny huvudtränare efter Ulf Hedberg. Det blir Stenmarks första jobb utanför Umeåtrakten och även hans första uppdrag på damsidan. Tränarfilosofin är dock densamma.

– Jag tycker man ska vara otroligt fokuserad ute på isen, det ska vara uppstyrt och man ska veta varför man gör saker. Man ska ge sitt bästa hela tiden, även på träning. men det måste vara roligt också så att man trivs, annars funkar det inte. Roligt, men inte flamsigt.
När han ska beskriva sina starkaste egenskaper som tränare lyfter han fram att han tycker att han är lyhörd och väldigt mån om sitt lag. Han vill inte riktigt kallas sig överbeskyddande, men det märks att här har vi en tränare som kommer att stå upp för sina spelare.

– Jag vill skapa en miljö där de trivs och vill utvecklas. Mjuka värden betyder mycket för mig, men jag kan också vara rak och tydlig. Fast det är viktigt för mig att få igenom min filosofi utan att höja rösten, säger han till klubbens hemsida.

Han säger också att han inom de närmsta veckorna hoppas kunna presentera nyheter kring laget inför kommande säsong.

 

Du gillar kanske också...