Färjestads huvudtränare klar: ”Har den profil vi sökt”

fbk dam.jpg

Patric Gill

Färjestad har hittat en ersättare till Henrik Rehnberg inför kommande säsong. Det blir Niclas Malmquist som de senaste åren haft hand om utvecklingen av damlaget Kil/Charlottenberg. Utöver det har han även varit Värmlands förbundskapten i Stålbucklan samt varit drivande i Färjestad BK Hockeyallians Tjejcampen.

– Det ska bli spännande att få vara med kring FBK:s damer kommande säsong. Jag är en person som vill arbeta med att se individen, och ge förutsättningar för att individer förbättras och på så sätt få laget att förbättras. Att få individen att ge 100 procent i alla lägen för att på så sätt ge laget förutsättningar att lyckas, säger Niclas Malmquist till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har haft en första träff i ledarstaben och det känns som ett härligt gäng. Vi kommer inom kort att ha uppstart med laget där vi startar upp med försäsongsträning och lagbygget inför kommande säsong.

Bo Lennartsson, ansvarig för damhockeyn:

– Vi är glada att kunna knyta en sådan här bra kraft, med värmlandsanknytning dessutom, till oss. Niclas har den profil vi sökt och vi ser en stor möjlighet i den totala utvecklingen för damhockeyn i Värmland med Niclas vid rodret.

Satsningen mot SDHL fortsätter:

– Vi hade 2020 som mål, men med tanke på hur spelarmarknaden ser ut så kanske det kommer att ta lite längre tid. Men vi känner att det får göra det i så fall. Vi vill gärna gå upp i SDHL, men vi vill göra det med en stark bredd och förankring på hemmaplan för att sedan kunna addera lite spets, avslutar Bo Lennartsson.