Östbloms kritik mot finska stjärnans uttalande: ”Bör hon spela i en annan liga”

Savolaine ronja

Mats Bekkevold

Det var i en intervju med SVT Sport för några dagar sedan som finska stjärnan Ronja Savolainen riktade hård kritik mot det svensk ishockeyförbundet.

”Jag tycker att svenska förbundet borde ger mer stöd. Det känns som att de inte bryr sig så mycket. Det är mer som att de bara tänker på killarna och herrarna. De har bara skitit i vad tjejerna gör och då har de inte haft så bra förutsättningar. Vi i Finlands landslag har jättebra förutsättningar.”, sa hon då i i intervjun.

Nu svarar tävlingschefen Olof Östblom:

– Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Den delen har hon ju verkligen tagit del av genom att spela i en svensk liga som är den bästa man kan spela i i Europa. Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga, säger han till SVT Sport.

På frågan om hur damhockeyn påverkas av att Damkronorna tvingades lämna A-VM säger han:

– Klart att det inte är bra. Det är ingen bra reklam. Samtidigt görs många genuina satsningar för att få igång dam- och flickhockeyn. Jag tror inte nån i svensk ishockey är nöjd med resultaten på VM sist.

Du gillar kanske också...