Finland föll efter rysare- USA världsmästare

Foto: Mats Bekkevold

Foto: Mats Bekkevold

USA är världsmästare efter en riktig rysare mot värdnationen på söndagskvällen. Stor matchhjälte blev Annie Pankowski som satte den matchavgörande straffen.

USA var spelmässigt bättre finskorna i den första perioden men man lyckades inte överlista Noora Räty, som växte sig till ett spöke för amerikanskorna. I den andra perioden lyckades man dock, efter 15:46 fick Annie Pankowski fritt skottfält och gjorde 1-0. Kvitteringen kom dock snabbt. Petra Nieminen hittade Susanna Tapani som distinkt satte 1-1 inför en jublande hemmapublik.

Makalöst drama
Finland gjorde 2-1 i förlängningen men efter en lång videogranskning dömdes målet bort och de finska spelarna fick plocka upp sin utrustning, som kastats av vid firandet. Resultatet efter de bortdömda målet blev ett fyra mot tre läge för finskorna men utan resultat.

USA-Finland 2-1 efter straffar (0-0,1-1,0-0,0-0)

1-0 (35:46) Annie Pankowski (Kendall Coyne Schofield, Emely Pfalzer)
1-1 (38:29) Susanna Tapani (Petra Nieminen, Minnamari Tuominen)

Publik: 6053

Du gillar kanske också...