SDHL förlänger avtalet med Svenska Ishockeyförbundet

Foto: Göranshockeyfoto

Görans Hockeyfoto

SDHL AB och Svenska Ishockeyförbundet har idag tecknat ett nytt samarbetsavtal fram till och med säsongen 2022/23. Ett samarbetsavtal som, precis som avtalen mellan förbundet och herrligorna, ska ge SDHL AB förutsättningar att utveckla de kommersiella rättigheterna för både SDHL och SM-slutspelet, det skriver ligan på sin hemsida idag.

Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet:

– I den sammanhållna svenska ishockeyn är det naturligt att SDHL AB har samma förutsättningar som SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan att utveckla sina rättigheter. Samtidigt lägger vi även fast hur viktigt det är att vi tillsammans satsar på ett slagkraftigt landslag som kan bidra till att skapa ett större intresse och ännu fler idoler som vi sen kan se i SDHL.

Agne Bengtsson, ordförande SDHL AB:

– Det är mycket glädjande att vi tillsammans med förbundet ser att vi, precis som på herrsidan, kan ha större möjligheter att öka det kommersiella värdet och bygga ett ökat intresse för SDHL. En liga som redan är Europas bästa liga och där vi sett ett ökat intresse under senaste åren. Inte minst årets SM-finalserie visade med all önskvärd tydlighet att vi har mycket goda förutsättningar att ta nästa steg.

Avtalet mellan SDHL AB och SIF sträcker sig till och med säsongen 2022/23

Du gillar kanske också...