Jakobsson slutar: ”Någonstans tar orken och energin slut”

jakobsson.jpg

Mats Bekkevold

Det blev 156 matcher och 77 poäng i SDHL med HV71 för Maja Jakobsson, idag meddelade forwarden att hon slutar. På 23-åringens Instagram kan man läsa följande:

Jag skriver det här med en klump i magen och tårar i ögonen. Jag har valt att avsluta min hockeykarriär. Jag har i stort sett stått i ett par skridskor dagligen sedan 3-års ålder. Kämpat och slitit varje dag, men någonstans tar orken och energin slut. Där är jag idag, 23 år. Har träffat helt fantastiska människor under resans gång och jag har så fina minnen att bära med mig i ryggsäcken. Jag skulle aldrig vilja byta ut den här resan mot något annat.
Vill ge mitt allra största tack till mina föräldrar som kört mig land och rike runt. Dem som trott på mig, hejat och stöttat i alla lägen. Inget hade gått utan er! Tack till alla lagkamrater som jag fått skratta, gråta och skapa fantastiska minnen med. Tack alla tränare, ledare som gett mig möjligheten att utvecklas framför allt som hockeyspelare, men även som människa. Tack till min moderklubb Boro/Vetlanda HC, som alltid sett mig som en i gänget och tagit väl hand om mig och de andra tjejerna. Tack Växjö Lakers för 3 riktigt roliga år. Tack Troja/Ljungby för ett par få matcher i er tröja. Alltid lika välkomnande att få besöka er. Och ett extra stort tack till HV71 för 8 galna år. Det är dessa år jag kommer minnas allra mest och hjärtat kommer alltid slå för er!
På återseende eller ej, det får framtiden utvisa. Som allt ser ut just nu kommer jag ta ett break från hockeyn. Umgås med nära och kära och se vem jag själv är utanför hockeyn.
Tack för mig❤

Under sina år i Allettan och division 1 noterades Jakobsson för 172 poäng på 74 matcher, fördelat på 108 mål och 64 assist.