Peslarová inför kvartsfinalen: ”Jag har alltid trott på mitt lag”

Peslarova

Mats Bekkevold

Tjeckien gick obesegrade genom grupp B och ikväll väntar kvartsfinal mot värdnationen Finland. Den 22-årige målvakten Klara Peslarová till vardags i Modo Hockey, är dock inte överraskad över nationens framfart i VM.

– Vi har förberett oss för det här hela säsongen. Jag har alltid trott på mitt lag och att vi ska komma till kvartsfinal och nu vill vi visa alla att vi kan. Det kommer bli en bra match idag och alla är förväntansfulla, säger hon när damhockey.se når henne under torsdagen.

Tjeckiskorna hade 13-5 i målskillnad på fyra gruppspelsmatcher och firade stora triumfer genom säkert målvaktsspel, ett kompakt försvar och ett giftigt anfallsspel. Nu väntar alltså Finland i kvartsfinal.

– Finland kommer spela under press inför sin hemmapublik och fans, så vi kan spela avslappnat. Samtidigt är det ju såklart väldigt stort att spela inför 5000 personer, kanske mer, avslutar hon.

Matchen sänds på SVT2 med start 18:30.

 

 

Du gillar kanske också...