Amholt klar för HV71: ”Kommer få optimala möjligheter till att utvecklas”

amholt.jpg

Mats Bekkevold

Idag stod det klart att Anna Amholt lämnar AIK efter en säsong, ny klubbadress blir konkurrenten HV71. En klubb som 19-åringen representerade under fyra matcher säsongen 2015/16. Damhockey.se tog ett snack med målvakten om AIK, Alba Gonzalo och varför det blev HV71.

-Jag känner att jag kommer få optimala möjligheter till att utvecklas i HV71, därför föll valet på dem.

Så det fanns andra klubbar som också var intresserade?

-Det fanns fler intresserade klubbar ja.

Du lämnar nu AIK hur skulle du vilja summera din säsong?

-Den blev väldigt kort, precis när jag börjat komma in i grejerna så råkade jag ut för min hjärnskakning. Så jag är inte supernöjd, men de har varit extremt lärorikt också. Och jag är extremt tacksam för all hjälp. AIK:s medicalteam är grymt!

Alba Gonzalo har varit given ett i HV71 den här säsongen. Dina tankar om henne och konkurrens situationen som uppstår kommande säsong?

-Jag ser henne som en otroligt duktig målvakt. Det ska bli jättekul att få tävla mot henne samt att lära sig av varandra! Jag har bara hört bra saker om henne.

När flyttar du ner till Jönköping och när drar sommarträningen igång?

-Jag flyttar förhoppningsvis ner i juli och min sommarträning är igång.

Till sist vad ser du fram emot mest nu?

-Att få bygga upp kroppen och ha en grym sommar! Komma till HV71 och vara i toppform för att hjälpa laget mot vårt gemensamma mål!

Du gillar kanske också...