VM-svepet dag 3- målskyttar och kommentarer

japan

Chiho Osawa. Foto: Mats Bekkevold

Annie Pankowski gjorde segermålet när de t USA och Kanada möttes i Metro Arena.

USA tog ledningen två gånger i matchen genom Hilary Knight och Kendall Coyne Schofield. Men båda gångerna kom Kanada tillbaka då Sarah Nurse och Brianne Jenner hittade nätet. Men efter Annie Pankowskis mål i mitten av den andra perioden lyckades man inte kvittera.

Viivi Vainikka stod för ett mål och två assist när hennes Finland slog Ryssland med 4-0 under lördagen.

Petra Nieminen inledde målskyttet för hemmanationen i den första perioden. I den tredje ökade Sanni Hakala på till 2-0 och nämnde Vainikka till 3-0, Elisa Holopainen satte slutresultatet 4-0.

-Jag tycker vi spelade bra. Vi hade mycket puck och vi skapade en hel del, säger Riikka Sallinen till iihf.com,

Sverige tappade både 1-0 och 2-1 i mötet mot Tjeckien och fick efter 60 spelade minuter se slutresultatet 3-5 på jumbotronen i Metro Arena.

-Jag är inte förvånad. Vi har ett bra lag och vi vet att vi kan spela bra och åstadkomma bra saker. Naturligtvis har vi saker vi fortfarande måste fokusera på, men vi måste vara ödmjuka och jobba hårt i varje match, säger Denisa Krizova till iihf.com.

Sverige-Tjeckien 3-5 (2-1, 0-2, 2-2)
Sve: Hanna Olsson (Jessica Adolfsson, Fanny Rask), Emma Nordin (Pernilla Winberg, Fanny Rask), Erika Grahm (Emma Nordin)
Tje: Natalie Mlynkova 2, Vendula Pribylova, Denisa Krizova, Teresa Vanisova.

Jennifer Harss fortsätter storspela i det tyska målet. Idag motade hon 39 skott när hennes Tyskland besegrade Japan med 3-2. 

Japanskorna som kommit tillbaka från ett 0-2 underläge inom loppet av 11 sekunder fick se Marie Delarbre sätta segermålet när dryga tre minuter återstod av matchen.

-Viktig, viktig, viktig seger för oss! Jag tycker det var dags att slå Japan igen, tyvärr lät vi dem komma tillbaka i matchen med deras andra mål men vi visade karaktär och kom tillbaka och vann matchen, säger Jennifer Harss till iihf.com.

Japan-Tyskland 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)
Jap: Chiho Osawa, Hanae Kubo
Tys: Anna Fiegert, Celina Haider, Marie Delabre.