Förbundskaptenens hyllning till backen: ”Hennes potential är helt otrolig”

Savolaine ronja.jpg

Finske förbundskaptenen Pasi Mustonen sparade inte på orden när han presenterade sin landslagstrupp idag. Mustonen konstaterade att detta är den bästa truppen Finland nånsin ställt på isen, det skriver Yle idag.

– Jag tvivlar på att det har funnits bättre lag tidigare. Åtminstone är det här det bästa laget under mina år som chefstränare.

– Det på grund av att det här är det skridskostarkaste landslaget jag sett hittills, förklarar han.

På frågan vem man ska hålla ett extra öga på under VM säger han Luleå/MSSK:s Ronja Savolainen.

– Ronja Savolainen. Hennes potential är helt otrolig. Hon förstår inte ens själv hur bra hon kan vara. Jag ser mycket fram emot att få se henne spela. I anfallet är det Petra Nieminen som man ska hålla koll på.

Målvakten Meeri Räisänen fanns inte med i truppen.

– Tiden tog slut för hennes del. Hon drabbades av två ganska allvarliga skador i nedre kroppen i slutet av januari och hann inte återhämta sig i tid. Hennes fullständiga träningspass efter skadan kan räknas på en hand. Tyvärr, avslutar Mustonen.

Du gillar kanske också...