Linköping tog hem första finalmatchen

lhc

Linköping inledde finalserien med en imponerande bortaseger under onsdagskvällen, när man besegrade Luleå/MSSK med 0-3 (0-1, 0-1, 0-1). Bortalaget var hetare och bjöd stundtals på bländande hockey, bland annat i den andra perioden där Sara Grahn höll hemmalaget kvar i matchen.

Denise Altmann inledde målskyttet efter dryga kvarten spelade när hon omarkerad kunde slå in 0-1 bakom nämnde Grahn i hemmamålet. I den andra perioden ökade Linköping på till 0-2 i spel fem  mot fyra efter att hemmalaget drabbats av ett lagstraff (delaying the game), målskytt Susanna Tapani.

Efter utökningen 0-2 förväntade sig hemmapubliken en anstormning för en reducering, men faktum var att Sara Grahn höll kvar laget i matchen. Linköping var nämligen närmare 0-3 än en reducering för hemmalaget.

Den tredje perioden bjöd på ett konstmål från Pernilla Winberg som fastställde slutresultatet 0-3.

Final nummer 2 spelas på lördag.