Stålbucklan gjorde avtryck- 26 hockeytjejer på is i Diö

Stalbucklan 2019

Diö Hockey som var en av arrangörerna till Stålbucklan 2019 anordnade igår en hockeyträning för tjejer i Diö Ishall. Tanken var att se om det fanns något intresse runtom i kommunen och tjejer i alla åldrar var välkomna.

Det dök upp hela 26 tjejer och en av initiativtagarna med Maja Björkander, 10 år, var Tess Holden som var glad över uppslutningen:

– Kan inte säga mer än WOW, otroligt nyttigt, viktigt och framför allt KUL. Jag hade inga förväntningar, men kunde inte få en bättre söndag. Detta är precis de jag vill se, tjejer i olika åldrar, som vill och äntligen får chansen! De fick aldrig jag i den åldern, Dominators öppnade en ny värld för mig och nu vill jag öppna dörrar för tjejerna! När man redan har ena skridskon på plan så att säga, säger hon till damhockey.se.