Finallagen klara: Luleå/MSSK -Linköping

yhhyheyt.jpg

Görans Hockeyfoto

Under söndagen stod det klart att det blir Luleå/MSSK och Linköping som gör upp om SM-guldet, efter att båda vunnit semifinal 3. Luleå/MSSK besegrade HV71 med 6-2 borta i Kinnarps Arena efter bland annat tre mål i powerplay och ett i numerärt underläge.

Segern grundlades i den första perioden där laget gick upp till en 4-0-ledning, i den andra perioden gick HV71 upp till 4-2 men närmare än så kom man alltså inte. Emma Nordin noterades för 1+2 och Noora Tulus för 2+1. Fanny Rask assisterade till båda HV71:s mål.

Linköping nollade Modo hemma i Stångebro Ishall och kunde vinna med 4-0 efter bland annat två poäng från Kennedy Marchment. Kanadensiskan inledde målskyttet i den första perioden och efter en mållös mittenperiod kunde Östgötarna i den tredje öka på till slutresultatet 4-0. Stacy Brooke och Paula Bergström hamnade i gruff efter en crosschecking, när fem minuter återstod av matchen och fick både fem minuter fighting och game misconduct.