Assisterande kaptenen slutar: ”Dags för nästa kapitel i livet”

Markeby.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Säsongen 2018/19 blev den sista för Björklövens assisterande lagkapten Clara Markeby, den 26-årige backen meddelade i dag att hon lägger skridskorna på hyllan.

Född i Åsele inledde hon sin hockeykarriär i SDHL och Modo Hockey  innan hon flyttade vidare till Munksund-Skuthamns SK. Totalt blev det 121 matcher i landets högsta serie och sedan spel i DamEttan och Björklöven. Årets säsong som var hennes sjätte i klubben blev hennes poängbästa nånsin med 25 (7+18) poäng på 17 matcher. Säsongen avslutade hon med spel i Färjestad BK och play off till SDHL, där man föll mot Skellefteå med 2-1 i matcher.

På Instagram skriver hon:

Ishockey. Min första stora kärlek. I över 20 år har du bjudit på blod, svett och tårar, brutna armar, förluster och frustration. Men du har framförallt också gett massor av glädje, lycka, kärlek, minnen och vänner för livet. Visat vad man kan åstadkomma när man gör saker tillsammans. En gemenskap i att tillsammans få utöva sporten vi älskar, den som för alltid kommer ligga mig varmast om hjärtat. ❤
Tack Björklöven för 6 fina säsonger, säsongen 18/19 är över och jag önskar så att den fått ett annat slut. 💛💚
Men nu är det dags för nästa kapitel i livet, ett där jag inte längre ska presentera mig som ishockeyspelare. Det kommer med all säkerhet kännas fruktansvärt tomt och jag kommer garanterat uppleva en identitetskris flera gånger om för jag vet att jag aldrig någonsin kommer sluta älska att åka skridskor och jaga en puck. 🏒🌟