Leanne Ganney om kvalet och Sverige: ”Det är underbart att få spela här”

ganney.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Efter tio säsonger med Blackwell Queen Bees i England bestämde sig Leanne Ganney för att prova lyckan i Sverige och SDE HF. Den 27-årige forwarden gör nu sin andra säsong i klubben och precis som ifjol får man kvala för att hänga kvar i SDHL. Vi tog ett snack om kvällens kvalmatch, säsongen och torsdagens viktiga första kvalseger.

– Det är alltid bra att vinna första matchen och bygga upp självförtroendet i laget. Vi kände att även om vi kontrollerade matchen så fick vi inte panik även om det gick lite tufft i början. Men så fort vi gjorde lite mål så blev vi mer bekväma med situationen och kunde avsluta matchen bra.

Och du blev målskytt direkt?

– Ja det kändes bra, det var skönt att få två snabba mål och öka på ledningen.

Nu väntar ny match ikväll, dina tankar om den och vad blir nyckeln till seger?

– Vi ser fram emot matchen och känner oss redo. Återigen måste vi hålla oss till vår game plan och fokusera på oss som ett lag och kontrollera matchen.

Ni har ju annars haft en tuff säsong, ni slutade på en nionde plats men har ändå tagit många stora kliv framåt om man jämför föregående säsong. Din tankar om det?

-Det är alltid tufft att sluta på nionde plats. Jag tycker vi haft en hel del matcher under säsongen där vi bara förlorat med ett mål vilket är tufft. Men vi har fortsatt kämpa på och har aldrig gett upp. Vi har en bra lagsammanhållning vilket behövs när det inte har gått vår väg. Vi känner även att vi växt som grupp vilket såklart är ett steg framåt.

Du gör din andra säsong i Sverige, hur trivs du?

– Det är underbart att få spela här i Sverige och uppleva den höga standard som ligan håller. Det har verkligen förbättrat mitt spel oerhört mycket.

Hur hamnade du i SDE?

– Jag fick frågan att spela för SDE när jag spelade VM med Storbritannien och spelade mot bland annat några lagkamrater från Holland.

Vi har sett många spelare som lyfter när dem får en ny roll i ett lag. Bland annat fick du ta över kaptensrollen den här säsongen. Hur har de påverkat dig som spelare?

-Det är alltid en ära att vara lagkapten. Men jag tror inte det har förändrat mitt sätt att spela, men det har gjort mig medveten om att jag måste höja mig och att jag har mer att bevisa. Utanför isen så tycker jag det visar att även spelare från Storbritannien kan utvecklas och göra skillnad.

Hur ser det ut nästa säsong?

– Jag har inte tänkt på nästa säsong så mycket, jag har mest fokuserat på att slutföra den här säsongen och hjälpa SDE hänga kvar i SDHL.

Du gillar kanske också...