Luleå/MSSK en seger från SM-final

41508794_2159252897695546_972687660206260224_n

HV71 såg länge ut att kvittera i matchserien mot Luleå/MSSK under fredagskvällen, men efter en uppryckning i den tredje perioden av gästerna. Kunde man vända 1-2 till seger 4-3 och nu är Luleå-laget bara en match ifrån SM-finalen.

Första perioden inledde hemmalaget piggast och skapade en hel del farliga lägen framför Sara Grahn i gästernas mål. Men varken  Lina Ljunblom eller Tea Johansson lyckades få in ledningsmålet. Gästerna spelade upp sig och efter dryga 10 minuter kom det första farliga läget när Noola Tulus testade Alba Gonzalo i hemmamålet, spanjorskan avvärjde dock utan större problem. Ett mål skulle dock komma i den första perioden och det var bortalaget som skulle göra det. Rebecca Stenberg höll sig framme när HV71 tappade puck i egen zon och kunde enkelt slå in sin egen retur i mål bakom Alba Gonzalo.

Lina Ljungblom kvitterade sedan i början av den andra och sedan fortsatte man sätta hög press på Luleås backar vilket resulterade i att man även fick med sig några utvisningar. Det var därför inte heller orättvist när Sanni Hakala satte 2-1 framspelad av Riikka Sallinen efter 16:23.

Identiska mål

Gästerna kom sen ut som ett helt nytt lag i den sista perioden och kunde inom loppet av 47 sekunder vände på 2-1 till 2-3 efter två nästan identiska mål från Petra Nieminen och Josefine Hoegh Persson. När Michelle Karvinen sedan med tio minuter kvar att spela gjorde 2-4 trodde många att matchen var över. Men då nämnde Karvinen blev utvisad tryckte Lina Ljungblom in reduceringen, med dryga fem minuter kvar att spela. HV försökte sedan att plocka ut målvakten och få till en kvitteringen med Luleå/MSSK höll undan och är alltså nu bara en match från att spela SM-final.

Matchens plus:

+ + + + +

Josefine Hoegh Persson, LHF/MSSK
Visade vägen med sitt fysiska spel, slit och lite smågruff, dessutom målskytt.

+ + + +

Sara Grahn, LHF/MSSK
Räddade laget i den första och andra perioden när HV71 tryckte på mot Luleåkassen.

+ + +

Rebecca Stenberg, LHF/MSSK
Ett mål och två assist. Målgesten vid 1-0-målet.

+ +

Lina Ljungblom, HV71
Skapade flera bra lägen i första och andra perioden. Kreativ och snabb. Målskytt i tredje.

 +

Fanny Rask, HV71
Gör sitt jobb i byte efter byte. Inblandad i mycket idag.

HV71-Luleå/MSSK (0-1, 2-0
0-1. (17:41) Rebecca Stenberg
1-1. (21:01) Lina Ljungblom (Claudia Kepler)
2-1 (36:23) Sanni Hakala (Riikka Sallinen, Alexis Joyce) spel fem mot fyra
2-2 (42:01) Petra Nieminen (Rebecca Stenberg) spel fem mot fyra
2-3 (42:48) Josefine Hoegh Persson
2-4 (50:02) Michelle Karvinen (Rebecca Stenberg)
3-4 (55:21) Lina Ljungblom (Claudia Kepler) spel fem mot fyra