Sörensson inför kvällens match: ”Känslan är väldigt bra”

Sorensson.jpg

Foto: Patric Gill

Förra säsongen spelade hon i SDHL med Brynäs, nu ska hon försöka ta Skellefteå upp i damhockeyns finrum. Vi pratar om Ellinor Sörensson som imorgon möter SDE HF. Vi tog ett snack med backen om säsongen och känslan inför den viktiga första matchen.

– Jag skulle säga att känslan är väldigt bra och spännande men kanske lite nervigt, vi ska gå in och spela vårt spel och ha roligt och göra det bästa vi kan.

Hur väl känner ni till SDE?

– Laget känner till dem sen förra året då man mötte dem i kvalet, själv har jag inte sån bra koll denna säsongen. Men vi vet att de har högt tempo så för oss är det bara att försöka spela vårt spel och spela enkelt.

Ja precis, SDE har ju spelat i ett högre tempo under hela säsongen. Hur mycket tror du det påverkar ert spel?

-Jag tror det kommer påverka oss eftersom vi inte är vana det höga tempot men vi kommer få försöka anpassa oss till det och köra vårt spel. Det är ju i SDHL man vill spela  så vi får ta vara på det höga tempot och ta lärdom av det.

Ni fick en tuff matchserie mot Färjestad där ni till slut gick vidare efter stor dramatik. Ni har varit i många utsatta lägen i viktiga matcher men alltid kommit tillbaka. Vad skulle du säga är det som gör att ni alltid kommer tillbaka och reser er?

– Vi slutar aldrig spela utan vi spelar i 60 minuter och ger aldrig upp. Vi har några i laget som är rutinerade och som kan avgöra när det verkligen gäller.

Förutom styrkan att resa sig och komma tillbaka, vad är Skellefteås styrka?

-Vår styrka skulle jag säga är att vi spelar som ett lag och att alla bidrar till laget med sitt spel. Vi har även en bredare trupp i år och vi har många bra spelare.

Du har rutin från SDHL och har även spelat kval med Sundsvall. Vad tar du med dig av dem erfarenheterna på torsdag?

– Spelet i SDHL är ganska annorlunda än i spelet i division 1, det är mycket högre fart och allt går mycket fortare. Men det jag tar med mig är väl att försöka att komma in i spelet så fort som möjligt och att göra allt ett steg snabbare än vad man är van!

Du gör din poängmässigt bästa säsong har du fått en mer offensiv roll i år skulle du säga eller har du utvecklat ditt spel på nåt vis?

– Jag har fått en större roll än vad jag har haft förut både offensivt och defensivt, vilket är väldigt roligt. Sedan har jag fått förtroende från första början i laget och fått ett mycket större självförtroende, känner även att jag har blivit mer lugn i mitt spel med puck.

På matchdagen vad gör du fram till nedsläpp?

-På matchdagen så ser jag till att äta ordentligt med mat och försöker vila efter jobbet innan jag kommer till ishallen. Väl på ishallen så byter jag om, tejpar klubborna sedan värmer jag upp till musik i lurarna. Försöker hitta en bra känsla innan nedsläpp. Sen är det bara att gasa!

Du gillar kanske också...