Södertälje startar hockeygymnasium för tjejer: ”Det är fantastiskt bra upplägg”

ssk.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Till hösten startar Södertälje Sportklubb tillsammans med Södertälje kommun ett LIU Hockeygymnasium med inriktning för tjejer, det meddelade klubben idag på sin hemsida.

– Det betyder oerhört mycket för tjejhockeyn. Vi hade ambitionen att starta nästa år egentligen, men med kommunens hjälp och välvilja fick vi möjlighet att starta redan till hösten, säger SSK:s ungdomsansvarige Lasse Hymander.

Södertälje Sportklubb har en kraftigt växande flickverksamhet och nått stora framgångar på tjejsidan där en stomme av SSK-tjejer nyligen tog guld i Stålbucklan med Sörmlands distriktslag och där damlaget den gångna säsongen och nyligen kvalade till SDHL. Ett lokalt hockeygymnasium för tjejerna är ett viktigt steg för att utveckla verksamheten ytterligare, skriver man på sodertaljesk.se.

– Vi hoppas att vi har tjejer i närområdet som vill komma hit och kombinera hockeyn med studier. Det är fantastiskt bra upplägg och vi hoppas att vi får till det här på ett riktigt positivt sätt, säger SSK:s Lasse Hymander.

För mer information om SSK:s LIU hockeygymnasium med intriktning för tjejer. Klicka här!