Hjärnskakningarna tvingar Gidsäter att följa kvalet från sidan: ”Känns jättetråkigt”

Gidster- Niklasson

Foto: Mats Bekkevold

Som femtonåring flyttade Sofia Gidsäter Niklasson till Stockholm och AIK. Efter en säsong i klubben flyttade hon vidare till Djurgården, där hon efter tre säsonger inte erbjöds ett nytt kontrakt. Så flyttlasset gick tillbaka och hem till familj och vänner i Göteborg, där hon den här säsongen representerat Göteborg HC i SDHL. Vi tog ett snack med forwarden inför kvalet och om hjärnskakningen som tvingar henne att följa dramat från sidan.
– Ja min säsong blev tyvärr inte som jag har hoppats på. Jag åkte på en hjärnskakning i första omgången och sedan åkte jag på en till innan jul. Jag har inte spelat sedan innan jul och som det ser ut just nu så kommer jag inte spela mer denna säsong vilket känns jättetråkigt.
Vet du om du kommer kunna spela igen?
-Just nu mår jag bra och känner inte av hjärnskakningarna så jag är med på lagets träningar. Men jag vet inte än när eller om jag kommer att spela. Det här är inte mina första hjärnskakningar och jag måste ha i åtanke att det finns ett liv efter hockeyn också, men som det känns just nu så vill jag absolut spela nästa säsong också.
Ni har haft en tuff säsong med bara en seger efter ordinarie tid. Hur mycket tar det på självförtroendet att förlora så mycket?
– Det har absolut varit en tuff säsong med mycket motgångar, och att förlora så mycket och med så stora siffror tär på självförtroendet. Vi har turen att vi utövar en lagidrott så vi är flera som sitter i samma båt och kan stötta och pusha varandra att inte ge upp och att varje dag fortsätta kämpa.
Tränaren Oscar Anell pratade om att ni tagit många steg framåt i år ändå trots alla förluster. Hur skulle du själv vilja summera säsongen?
– Jag skulle vilja summera våran säsong som väldigt skadedrabbad. Jag tror inte det är många matcher vi har spelat med full trupp på grund av skador, och för ett lag som redan har tunn trupp blir det extra svårt att hålla ihop. Detta har ju dock medfört väldigt mycket speltid för många av spelarna vilket i sin tur har bidragit till att spelare som t.ex Hanna Thuvik har tagit väldigt stora kliv. Så vår säsong har absolut inte bara varit negativ.
Nu väntar kval mot Karlskrona, hur kommer det vara att stå vid sidan om och inte kunna påverka det som händer på isen?
– Det kommer absolut vara frustrerande, dom här matcherna är ju det man ser fram emot hela säsongen. Jag litar och tror 100% på att alla tjejerna kommer att ge sitt allt i dessa matcher, och jag ska bidra med så mycket energi jag kan, men jag skulle ljuga om jag säger att det är lätt att stå och titta på när jag hellre hade varit ute på isen och kört.
Hur har ni hållit igång matchformen nu när det varit ett långt uppehåll sen ni senast spelade en tävlingsmatch?
– Vi har sedan grundserien tog slut fortsatt att gnugga på precis som vi har gjort tidigare med både is och fys. Vi har fått hjälp från andra klubbar med spelare som är med på vår träning för att kunna höja tempot så att vi är redo för matcherna som kommer.
Vad vet ni om Karlskrona?
– Jag vet inte mer om Karlskrona än vad man har kunnat följa på stats, jag ser att det finns några starka målskyttar men vet inte mycket mer om laget än så. Tycker dock det är väldigt kul att så många kom och kollade på deras match mot Färjestad, så vi hoppas på att lika många kommer och kollar när vi spelar mot dom på torsdag.
Vad blir viktigast för er nu på torsdag och vad blir nyckeln för att ta ner Karlskrona som fullkomligt bara slagit sig fram på slutet?
– Det absolut viktigaste för oss nu på torsdag kommer att vara att vi håller oss till vårt spel och att vi håller ett högt tempo med pucken från start. Vi har aldrig mött Karlskrona så det finns inget att hålla på utan vi kommer att göra allt för att försvara vår plats i SDHL.