Fördel Luleå/MSSK- Tulus avgjorde i sudden

lulea

Foto: Görans Hockeyfoto

Kvällens semifinal mellan Luleå/MSSK och HV71 såg ut att bli en promenadseger för hemmalaget som efter dryga 13 minuter ledde med 3-0. Nysignade Emma Nordin inledde målskyttet och 20 sekunder senare ökade Ronja Savolainen på till 2-0, 3-0 gjordes av Petra Nieminen.

Gästernas Riikka Sallinen reducerade i slutet av den första perioden i numerärt överläge, ett mycket viktigt mål som tände smålänningarna. När Lina Ljungblom sen i mitten av den andra perioden satte 2-3 fick gästerna häng och i den tredje kom också kvitteringen genom Michelle Claesson i spel fem mot fyra.

Hemmalaget hade sedan ett gyllene läge att med dryga minuten kvar att spela, få chansen i spel fem mot tre och även i förlängningen fem mot fyra. Men lyckades inte få till segermålet. Istället var det gästerna som fick chansen i powerplay, men inte heller dem lyckades. Till slut skulle det dock komma en utdelning i numerärt överläge. Noora Tulus höll sig framme när Fanny Rask satt utvisad och skickade in 4-3 bakom Alba Gonzalo i HV-målet.

Semifinal 2 spelas på fredag i Kinnars Arena, klockan 19:00.