Historiskt besked i Storbritannien: ”Vi är väldigt glada”

 

gb.jpg

Foto: Mats Bekkevold

För första gången nånsin kommer Storbritanniens att sända damhockey på nationell tv, det meddelade förbundet idag. Det är damernas VM i Dumfries i april som kommer sändas på Freesports en sportkanal som når ut till 18 miljoner tittare, via  Freeview, Sky, Freesat, TalkTalk och andra plattformer.

– Vi är väldigt glada att kunna visa upp damhockey för en stor publik gratis och vi vill tacka FreeSports för att dem gör det möjligt, säger Andy French, generalsekreterare på det brittiska ishockeyförbundet.

FreeSports Richard Web :

– Genom att täcka upp den här turneringen visar det att vi supportar all ishockey i Storbritannien. Och det passar in då vi redan nu sänder live-matcher från EIHL och andra turneringar som U20, U18 och såklart herrarnas landslag.

Kanalen kommer visa landslagets alla fem matcher från Dumfries Ice Bowl som pågår mellan den 2-8 april. Förutom Storbritannien deltar Australien, Korea, Mexiko, Slovenien och Spanien.