Stort drama i Karlstad- Skellefteå vidare

Skelleftea

Skellefteå är vidare till kval mot SDHL efter ett makalöst drama i Karlstad under söndagen. Nu väntar spel mot antingen SDE HF eller Göteborg HC, för Färjestad är säsongen slut.

Det var bortalaget Skellefteå som tog ledningen i den andra perioden genom Elin Lundqvist när lagkaptenen Julia Pettersson satt utvisad. Dryga tio minuter senare kom dock kvitteringen även detta i powerplay när Clara Markeby inlånad från Björklöven satte 1-1.

Den tredje perioden förblev mållös trots att hemmalaget hade ett jätteläge i slutet att avgöra när man fick chansen i spel fem mot tre. Men Skellefteå lyckades hålla undan. Istället blev det Henriette Sletbak som avgjorde 7:57 in i övertiden och skickade Skellefteå till SDHL-kval.

Skellefteå målvakten Miranda Dahlberg stod för ännu en stormatch och räddade 46 skott.

Färjestad-Skellefteå 1-2 ÖT

FBK: Clara Markeby (Victoria Olofsson)

SAIK: Henriette Sletbak (Emelie Jönsson, Elsa Lundqvist), Elsa Lundqvist (Henriette Sletbak, Ellinor Sörensson)