Publikfest när Karlskrona tog ett steg närmare SDHL

1114 betalande åskådare hade tagit sig till NKT Arena för att se andra mötet mellan Karlskrona-Södertälje under söndagskvällen. Ett Södertälje som bara matchade 13 utespelare på grund av de spelare dem har borta på Stålbucklan. En turnering som Södermanland för övrigt vann idag.

Festen hade knappt hunnit börja och än mindre hade publiken hunnit sätta sig innan Deanna Morin efter 28 sekunder, rundade kassen och via köksvägen lirkade in 1-0 bakom Klara Larsson i Södertälje-målet. Många trodde nog att historien och resultatet från veckan skulle återupprepa sig. Men bortalaget replikerade snabbt och Emma Olsson kunde göra 1-1 dryga minuten efter. Södertälje fick sedan ett bra läge att ta ledningen när man två gånger om fick chansen i powerplay, då  Haley Northcote och Johanna Blomqvist satt utvisade. Men laget fick inte till något etablerat spel. Istället kunde hemmalaget med 17:48 på klockan återigen gå upp i ledningen den här gången genom Emma Johansson som i kalabaliken framför mål kunde peta in 2-1.

Den andra perioden bjöd precis som den första på mycket kamp, men med fördel Karlskrona spelmässigt. Laget radade upp målchanser men var inte Klara Larsson i vägen så var det målramen. Hemmapubliken skulle dock få se ett mål innan periodpaus. Deanna Morin stod för sitt andra mål för kvällen när hon med en snygg backhand satte 3-1 till publikens jubel!

Ett trött Södertälje fick sedan slita hårt i egen zon när Karlskrona tryckte på för ytterligare ett mål i den tredje perioden. Den slutade dock mållös och segern till Karlskrona med 3-1.

Runt 20:30 avslöjas vilka Karlskrona får möta i SDHL-kvalet. Göteborg eller SDE?

+ + + 

Deanna Morin. Karlskrona

Två mål och ett ständigt orosmoment för Södertäljeförsvaret. Hade dessutom ett skott i ribban

+ +

Emma Johansson, Karlskrona

River och sliter i båda zonerna. Dessutom målskytt idag.

+

Klara Larsson, Södertälje

Bästa Södertäljespelare för dagen. Stod för fler bra räddningar och höll siffrorna nere.