Jönsson: ”Kommer nog bli en match i högt tempo”

saikkkkde.jpg

Foto: Skellefteå AIK

I onsdags vann Skellefteå den första kvalmatchen mot Färjestad och är nu bara en seger ifrån SDHL-kvalet. En av spelarna som varit en stor bidragande orsak till Skellefteås fantastiska säsong är forwarden Emelie Jönsson. Hon låg bland annat bakom 1-0-målet sist vilket var hennes 63:e poäng i den gul-svarta tröjan, på 41 matcher. Vi tog ett snack med henne om framtiden och kvällens match.

– Det kommer nog bli en match i högt tempo, likt den i Skellefteå Kraft. Två lag som vill mycket och som spelar ett aggressivt anfallsspel.

Vad tar ni med er från segermatchen?

– Vi tar med oss första och andra perioden där jag tyckte att vi var det spelförande laget och där vi nyttjade vår skridskoåkning som vi ska.

Miranda Dahlgren storspelade i målet och var en stor anledning till segern. Hur känns det att ha henne där bak?

– ”Mirre” är en riktig talang som levererar varje match. Det känns riktigt tryggt att ha henne längst bak.

Skulle sluta
Jönsson som har en landskamp och sju säsonger i SDHL överraskade många när hon efter säsongen 2016/17 valde att lämna Luleå och istället dyka upp i Skellefteås laguppställning.

– Många vet nog inte att jag faktiskt valde att sluta efter sista säsongen i Luleå/MSSK. Men i samma veva startade Skellefteå upp sitt damlag på nytt och kontaktade mig. De berättade om sin nya satsning och jag tyckte det lät spännande att prova på spel i division 1 innan jag lägger av.

Är detta sista säsongen då?
– Det lutar åt att det här blir sista säsongen.
Men om ni går upp i SDHL då?
– Skulle vi gå upp till SDHL så får jag ta det beslutet då och se om motivationen och tiden finns för att spela på den nivån igen.
För alla uppdateringar om Stålbucklan och kval hänvisar vi till vår Instagram där ni kan följa allt som händer under dagen! Ni hittar den här!

 

Du gillar kanske också...