Angshult: Viljan fanns där och framförallt glädjen

stlis.jpg

Foto: damhockey.se

Jag har följt damhockey sen 2013 och måste erkänna att jag under dessa år aldrig tittat på Stålbucklan live en enda gång. Idag var jag dock på plats för första gången och kunde se Gästrikland/Hälsingland-Östergötland följt av Västerbotten-Småland i Ljungby Arena. För att sedan ta bilen till Diö Ishall och se Norrbotten-Uppland och Västergötland/Bohuslän-Dalarna.

Fyra bra matcher som egentligen hade allting jag önskat mig och förväntat mig, snygga mål, kombinationer och uppoffrande spel. Farten fanns där, viljan fanns där och framförallt glädjen. Som pappa till två små flickor kan man se glädje på många olika sätt. Och jag såg den överallt idag. Från spelare, ledare, funktionärer, föräldrar och publik. Överallt fanns den.

Det spelade ingen roll om det stod 0-6 på tavlan man kämpade man gav aldrig upp och framförallt man slutade aldrig glädjas. För varandra och för äventyret man får uppleva tillsammans.

Nu blir detta sista Stålbucklan, nästa år blir det TV-Pucken istället. Västergötlands Hockeyförbund är det som får äran att arrangera det allra första TV-puckskvalet som spelas för tjejer.  Helt rätt tycker jag! Äntligen får tjejerna den produkt som dem förtjänar.

Och kanske sätter jag mig i bilen igen. Jag har ju aldrig sett TV-Pucken live.