Kvalspecial: Södertälje-Karlskrona

ssk-khk.jpg

Scaniarinken är skådeplatsen ikväll när den första matchen i förkvalet spelas mellan Södertälje-Karlskrona. Två lag som imponerat på oss med sitt spel men även på sina skilda satsningar. Hemmalaget har satsat hårt på juniorer vilket nu straffar sig när hela sju spelare är borta på grund av Stålbucklan-turneringen. Återstår och se hur klubben löser det i en andra match och eventuell tredje i Karlskrona. Matcherna ligger ju på söndag och måndag och vid en tredje match hinner man kanske få hem sina spelare från turneringen.

Karlskrona har även dem några spelare borta på samma turnering. Där märks tappet av forwarden Agnez Svensson mest. Laget har den här säsongen precis som förra året, sex importer som bär upp laget på isen. Faktum är att i topp sex i interna poängligan är fem spelare importer, inget fel med det tycker vi. Laget skall fyllas och vill man gå upp ska det satsas och då med utländska toppspelare. Mitt i debatten om att man ska reglera antal importer visar blekingelaget även upp två flicklag och ett Damjuniorlag så återväxten finns där.

Hur går det då?

Karlskrona känns på pappret starkare nu när Södertälje saknar spelare. Vi säger att ikväll drar bortalaget längsta strået, 2-3 seger på övertid.

Södertälje SK

Tuffingen: Isabelle Horvath, 38 minuter. Den rutinerade forwarden har blivit snällare med åren. Även pålitlig poängplockare sen hon anslöt från IFK Tumba 2016/17.

Nyckelspelaren: Bim Schalén. Det offensiva hjulet i SSK och numera lagets bästa poängplockare genom tiderna. Måste prestera och kommer göra det i kvalet!

Kvaljokern: Assisterande lagkaptenen Mirey Saado som gör sin sjätte säsong i klubben. Den 18-åriga backen är en sevärd spelare som trots sin ringa ålder visar upp moget spel såväl defensivt som offensivt.

Målvakter: Klara Larsson, 93,31%, 1.74 GAA, tre nollor, Jessica Hjorth, 96,38%, 0,93 GAA, två nollor

Powerplay: En spelform man måste bli bättre i om man ska ha en chans i kvalet, 13,04% är inget som skrämmer motståndarna.

Boxplay: Sju mål framåt i numerärt underläge är såklart mest av alla lag i DamEttan, men i boxplay var det bara Haninge som var sämre än SSK med sina 86,91%.

Karlskrona HK

Tuffingen: Deanna Morin toppar lagets utvisningsliga och är tillsammans med Haley Northcote två spelare som inte viker undan när det smäller på.

Nyckelspelaren: Deanna Morin. Den kanadensiska forwarden är med sin fina skridskoåkning en fröjd att skåda på isen. En kreativ forward med bra spelsinne, som med sina 27 poäng (13+14) redan börjat dra till sig ögon från SDHL.

Kvaljokern: Julia Karlsson. Har visat flera gånger under säsongen vilken klass hon håller och kan mycket väl var tungan på vågen mellan SDHL och semester. En av DamEttans bästa målvakter och vår kvaljoker.

Målvakter: Julia Karlsson, 94,21%, 1.38 GAA, en nolla, Moa Karlsson, 87,80%, 2,30 GAA.

Powerplay: Bästa i serien med 22,92%, Eliza Snider har gjort fem poäng fördelat på 4 mål och 1 assist i spelformen.

Boxplay: Något man kan bli betydligt bättre på, trea i serien med sina 85,71% och två mål framåt i numerärt underläge.