Backen avslutar karriären: ”Skönt att jag verkligen har bestämt mig”

brynas2

Foto: Mats Bekkevold

Den sjuttonåriga backen med 108 SDHL-matcher på meritlistan och bland annat ett Guld i ungdoms-OS har bestämt sig, det blir inget mer spel. Idag meddelade Brynäs Wilma Carlsson att hon avslutar karriären.

— Det är lite vemodigt men ändå skönt att jag verkligen har bestämt mig. Jag tog den här säsongen för att känna om jag kunde få tillbaka glädjen till hockeyn. Det har varit roligt men jag känner inte att jag har samma driv och glädje som tidigare, säger hon till brynas.se.

Brynäsbacken har den här säsongen noterats för 29 matcher och i söndags i samband med Brynäs uttåg i kvartsfinalen mot Modo meddelade hon sitt beslut.

— Jag känner att jag inte har några riktiga mål med hockeyn. Jag vill inte spela någon annanstans än i Brynäs och jag drömmer inte om att spela i landslaget eller så. Jag har spelat här i fem år nu, så jag känner mig lite klar helt enkelt. Det blir att man lägger väldigt mycket tid på något som jag har tappat glädjen lite för, säger Carlsson och fortsätter:

— Det är lite vemodigt men ändå skönt att jag verkligen har bestämt mig. Jag har velat fram och tillbaka men det känns rätt just nu. Samtidigt är det långt kvar till nästa säsong, så vi får se om man kan få tillbaka suget. Men just nu känns det här rätt.